Lessen en trainingen voor het mbo

Voor het mbo biedt De Lesfabriek de volgende (extra) lessen en trainingen aan:

Rekentoetstraining
De Lesfabriek verzorgt ondersteunende (bijles- en examen)trainingen voor leerlingen die moeite hebben met het vak Rekenen (2F & 3F). Tijdens deze trajecten gaan we met leerlingen helemaal terug naar het begin van het vak. Vanuit die basis werken we aan vertrouwen én aan concreet resultaat: Een hoger cijfer tijdens de rekentoets. Rekentoetstraining wordt aangeboden in kleine groepjes van maximaal acht leerlingen.

Taaltoetstraining
De Lesfabriek verzorgt ondersteunende trainingen voor leerlingen die moeite hebben met Nederlands (2F, 3F, NT2) en/of Engels (A2, B1, B2). We bieden afzonderlijke modules voor bijvoorbeeld lezen, schrijven, woordenschat, grammatica, werkwoordspelling en luisteren. Daarnaast bieden we complete examentrainingen aan voor alle niveaus. Taaltoetstraining wordt aangeboden in kleine groepjes van maximaal acht leerlingen.
a

Instaptraining
Instaptrainingen zijn er voor iedereen die aan een nieuwe opleiding begint, maar nog achterloopt met de stof. Wij behandelen met de deelnemers in maximaal drie dagen de complete (basis)stof opnieuw. Zo werken we aan vertrouwen en optimisme en zorgen we ervoor dat iedereen op hetzelfde niveau aan een schooljaar kan beginnen.

Bijles
Onze bijlessen zijn er voor alle basisvakken en op alle (mbo-)niveaus. De lessen kunnen worden aangeboden aan hele klassen, kleine groepjes of zelfs aan individuele leerlingen. Bijlessen worden meestal aan het einde van een lesdag ingeroosterd, maar kunnen op elk moment van de dag worden gepland.