Lessen en trainingen voor havo & vwo

Voor havo en vwo biedt De Lesfabriek de volgende extra lessen en trainingen aan:

Examentrainingen
Tijdens examentrainingen stomen wij leerlingen in één, twee of drie volledige lesdagen klaar voor het examen. Dat doen we door de stof nog een keer helemaal door te nemen en net zo lang stil te staan bij de knelpunten totdat iedereen het snapt. Gedurende de trainingen wordt voortdurend geoefend met het maken van examenvragen en aan het einde van de training wordt een oefenexamen gemaakt. De Lesfabriek biedt in samenwerking met haar partners examentrainingen aan in alle vakken.

Studiebegeleiding
Bij De Lesfabriek geloven we dat ‘studeren’ één van de belangrijkste basisvaardigheden is. Wij ondersteunen daarom bij dit proces met huiswerklassen en leerlingbegeleiding. Daarnaast bieden we inhoudelijke hulp met examentrainingen en bijlessen. Op deze manier helpen we leerlingen/studenten om moeilijke toetsen te halen en om structureel betere resultaten te halen op school.

Klassikaal examencollege
Tijdens het klassikaal examencollege wordt de volledige examenstof in één dag nog een keer volledig behandeld. Er is dan uiteraard minder ruimte voor vragen en individuele problemen dan tijdens de kleinschalige examentrainingen, maar er is zeker genoeg tijd om iedereen te helpen om de 'puntjes op de i' te zetten. Leerlingen met extra moeite krijgen na het college een persoonlijk studieadvies mee naar huis.

Lenteschool/zomerschool
De Lesfabriek verzorgt lentescholen en zomerscholen om leerlingen met een achterstand te helpen om alsnog over te gaan. We kunnen met onze flexdocenten bijdragen aan een bestaande lenteschool of nemen indien gewenst de volledige organisatie op ons door middel van ons eigen concept: ‘Het-haal-je-jaar-lokaal’. Met dit concept krijgt elke leerling inhoudelijke hulp bij probleemvakken en een persoonlijke coach die de voortgang in de gaten houdt.