Docentdetachering

Docentdetachering
De Lesfabriek detacheert naast flexkrachten ook (bevoegde) docenten (voor langere periodes) aan scholen. Wij richten ons hierbij op een drie specifieke groepen leerkrachten:
i
Job-hoppers
Niet alle docenten willen hun leven lang voor dezelfde onderwijsinstelling werken. Leraren die vanuit overtuiging voor kortere tijd op één plek willen werken of zelfs op meerdere scholen tegelijkertijd willen werken, helpen wij om dit te te bereiken.
i
Instromers
Instromers zijn jonge mensen met een willekeurig universitair diploma die de ambitie hebben om carrière te maken in het onderwijs. De Lesfabriek helpt hen aan een kans om zich te bewijzen op een plek waar zij (op termijn) hun lesbevoegdheid kunnen halen.
i
Switchers
Er zijn echt nog wel goede leraren beschikbaar in Nederland. Echter zijn zij vaak bevoegd om les te geven in één van de 'overschotvakken' (zoals geschiedenis, aardrijkskunde of lichamelijke opvoeding). De Lesfabriek begeleidt deze leraren naar een tijdelijke functie in één van de tekortvakken. Zo helpen we scholen aan ervaren krachten en beschikbare leraren aan een baan.
i
Scholen kunnen er tijdens elke constructie op ieder moment voor kiezen om een docent direct in dienst te nemen tegen een eenmalige wervingsfee.